In Vietnam en meteen FEEST!! - Reisverslag uit Nha Trang, Vietnam van Lianne Ven - WaarBenJij.nu In Vietnam en meteen FEEST!! - Reisverslag uit Nha Trang, Vietnam van Lianne Ven - WaarBenJij.nu

In Vietnam en meteen FEEST!!

Door: Lianne

Blijf op de hoogte en volg Lianne

08 Juni 2009 | Vietnam, Nha Trang

Ik heb er ondertussen alweer twee volle dagen in de bus opzitten. Tja, dat hoort er ook bij. En ik ben nu alweer bijna weg uit de tweede stad in Vietnam.
Het lijkt wel of ik van het ene feest in het andere stap. Na het Holy in India en het nieuwjaar Nepal ben ik nu aanwezig geweest bij het Sea Festival in Vietnam...

Mijn verhaal van de afgelopen dagen:
- Ho Chi Min City oftewel Siagon (HCMC): tunnels uit de oorlog, tempel, museum en stad
- Nha Trang Sea Festival 2009: feest!!!

HCMC:
De busreis er naar toe was echt saai en lang maar ik vind deze stad echt super. Ontzettend druk en chaotisch. Ik heb nog nooit zoveel brommers bij elkaar gezien. Er rijden er 5 miljoen in deze stad is mij verteld en het is dan ook elke keer een gevaar voor eigen leven om de straat over te steken. Maar als je gewoon doorloopt dan rijdt iedereen, wonderbaarlijk, langs je heen. In de morgen en de avond komen er hordes mensen bij elkaar in het park om allerlei sporten te beoefenen. Echt leuk om te zien.

Vlakbij ligt Cu Chi waar de beroemde Cu Chi tunnels te bezoeken zijn. In dit gebied alleen al ligt voor 200km aan tunnel waarin de Vietnamezen tijdens de oorlog hebben geleefd. Er zijn ziekenhuizen, slaapzalen, eetkamers en nog meer nodige vertrekken onder de grond gebouwd. Ik ben door een gedeelte van de tunnel gekropen, het is daar super warm en klein. Tijdens de rondleiding kregen we verschillende vallen, tunnels en vertrekken te zien. Na een kleine video was ik helemaal ondersteboven van wat hier tijdens de oorlog heeft afgespeeld.
Helaas is voor veel mensen de oorlog nog niet voorbij. Niet letterlijk maar door de invloed van de chemische wapens (o.a. Agent Orange) worden er veel kinderen gehandicapt geboren (bv. zonder ledematen of geestelijk gehandicapt). In het War Remnants Museum heb ik hier veel over geleerd.

Het was niet alleen ellende wat ik vanuit HCMC heb gezien. Ik heb een bijzondere tempel bezocht van het geloof Caodaisme. Deze heb ik nog niet eerder deze reis gezien en ik vond hem prachtig. De Caodai Great Tempel is groot, kleurig, vrolijk en vol met monniken en nonnen.

Nha Trang:
Dit is een badplaats 450 km ten noorden van HCMC. Het was dus een lange zit en helaas heb ik deze reis overdag gemaakt omdat de nachtbus vol zat. Ik zal de stad nooit zien onder normale omstandigheden want toen ik aankwam waren de voorbereidingen voor een enorm festival in volle gang. Ik wist niet wat het zou brengen maar dat het groot zou worden kon ik opmerken uit de vele spandoeken en posters in de stad. Bussen rijden af en aan en alle hotels zitten nagenoeg vol. (na 1 nacht noodgedwongen in een stinkhotel heb ik een prachtige kamer gevonden in een duur hotel waar helaas wel een grote kakkerlak liep).

Het IS ook een enorm festival. Duizenden mensen hadden zich verzameld voor de openingsceremonie. Alles is uit de kast gehaald: zang, dans, show, laserlichten, ballonnen en natuurlijk veel, hard en prachtig vuurwerk. Overal aan het strand zijn allerlei activiteiten en tentoonstellingen. Het festival duurt 6 dagen. Elke avond is er een grote show met veel beroemde mensen waaronder ook Miss World en beroemde zangers en zangeressen. Het publiek juigde luid bij elke aankondiging en elke vuurpijl. Ik heb ook veel aandacht gekregen :D maar wel op een leuke manier. Mensen die willen kletsen of gewoon gedag zeggen.

Vanavond zit ik in de bus naar Hoi An. (550 km ten noorden van Nha Trang) Ik zal daar morgenvroeg aankomen. Ik wens iedereen een fijne week toe en tot het volgende bericht.

(of tot mails of krabbels ;) )

• 08 Juni 2009 - 06:44

Hennie En Jos:

Mooi verhaal en indrukwekkend om te zien. Je weet het wel te vinden zo al die feesten.
    Tot over 14 dagen.

kusjes pap en mam

• 08 Juni 2009 - 07:32

Maico:

Die aziaten weten ook hoe ze moeten feesten zeg :D

Het wordt tijd dat je weer terugkomt want je typt, voor jou doen, maar gebrekkig nederlands haha.

Geniet er nog maar van!

• 08 Juni 2009 - 07:35

Arjo Hammink:

Een wijs mens heeft zijn eigen horizont gemaakt en ziet in volslagen blindheid de schoonheid van de dag.

ps In Limburg was het ook weer feest met de 1e jaars. Elke gek zijn plek zullen we maar zeggen
    groet Arjo

• 08 Juni 2009 - 08:40

Linda:

Hey lianne,
    Wat een leuk verhaal weer!
    Je maakt veel mee zeg..
    Ik wens je nog veel plezier daar, geniet nog van je reis.. voor je het weet is het voorbij..
    Liefs Linda

• 08 Juni 2009 - 10:47

Dave:

Heey meissie,
    Ben toevallig even thuis, en vond dat ik weer even snel m'n mail moest chekken.
    Gave foto's weer hey, ziet er idd echt groots uit allemaal dat feest. Je hebt ook idd iedere keer 't geluk om bij die feesten te zijn. Oh ja, en het klopt wat Maico zegt. je begint vort veel typfouten te maken ;). Als je straks als je terug bent nog maar wel wat nederlands kent. haha ;).
    Groetjes en een dikke kus van mij.

• 08 Juni 2009 - 13:09

Sanne:

Hey Lianne,

Pff wat een verhalen weer en wat doe jij veel zeg!! Was dat je eerste kakkerlak die je hebt gezien? Hier kunnen ze ook vliegen dat is helemaal vies!
    Ik heb btw een stage in Oss het mondriaancollege en jij??
    Nog maar 1 week en dan pak ik het vliegtuig weer:S.
    Groetjes Kus Sanne

• 08 Juni 2009 - 13:27

Tante Mien:

hallo lianne mooie film wel een drukte ben wel blij dat ik je stem weer heb gehoord

• 08 Juni 2009 - 19:24

Peter:

Gaaf om weer zo´n festival mee te maken... als het net zo mooi was als Holy dan was het vet!

Groetjes x Peter

• 09 Juni 2009 - 09:59

Floor:

hmm lekkere kakkerlak...
    pannetje erbij, bakken en smullen maar!

xxx

ps: gaaf feest :)

• 09 Juni 2009 - 14:54

Wendy:

Yeah party!
    Leuk leuk!
    Goed om te lezen dat je super veel leuke dingen mee maakt!

Ennuh, die kakkerlak niet uit elkaar pulleken ter observatie van een biologisch object he?

x ook van ons thuis!

• 10 Juni 2009 - 11:55

Piet.v.Orsouw:

Hallo Mupke,
    Het zal wel weer imposant zijn om die tunnels te zien waar ze de oorlog in gevoerd hebben.
    Geen wonder dat de Amerikanen geen vat kregen op die mensen, en ik ben ook nog steeds van mening dat die daar ook niks te zoeken hadden.Dat het er niet leuk is geweest dat heb je menigmaal op de daarna uitgekomen film's kunnen zien, en dat waren ook nog Amerikaans geflateerde film's,wat betreft de waarheid.Leuk waren natuurlijk wel die mooie tempels met al die kleuren.Nou Mupke hou je ogen en oren goed open, dan zul je nog wel hele mooie dagen gaan beleven.

De groeten en knuffels van Sjannie & Piet

• 10 Juni 2009 - 13:37

Angelica:

Heey meis,

Alweer even alleen, maar moeders komt er ook al snel aan. Wat fijn dat je je reis met zovelen kunt delen. Die eerste foto van de monnikken vond ik wel lijken om een schaakbord. Dan zet ik nu met de rode monnik jou gele monnik schaakmat. Dusss
    Veel plezier nog xxxx

• 11 Juni 2009 - 11:04

Renate:

He meis, leuk om je verhalen te lezen! Geniet er nog van! x Renate ps: moet je nu wel op de verjaardag van Koen missen! Deden we meestal even bijkletsen!

• 12 Juni 2009 - 10:30

Shandy:

Heeeeeeey nichtje,

Wat heb je weer veel gezien en meegemaakt. Vind het echt leuk om jou verhalen te blijven volgen, zodat ik ook wat mee kan genieten vanuit hier. Wij zijn net terug van 2 weken vakantie in Turkije, dus kan nu weer jou verhalen gaan volgen. Over 2 weekjes komt je moeder je weer bijstaan. Geniet er nog maar lekker van meid.

Veel liefs van Shandy, Theo en Jessin xxxx.

• 14 Juni 2009 - 09:26

Saskia Tonnaer:

He lianne! Leuk verslag, ik baal meteen dat het festival nu voorbij is, heb ik weer gemist! Mis je gezelschap wel hoor, ik hoor nooit meer "no spice, no pepper" :-) En wat een joekel zeg die kakkerlak, ben toch een beetje blij dat ik daar niet bij was :-). Heel veel plezier en we mailen. liefs Sas

• 14 Juni 2009 - 12:44

Lindy:

Hee Lianne!

Hier een berichtje van een super jaloerse Lindy, wow wat een ontzettend gave reis ben je aan het maken!!

Geniet er nog even van!! Want het is weer snel voorbij!

Liefs Lindy

• 17 Juni 2009 - 13:28

Linda Vd Bogaert:

Ha Lianne,
    het ziet er echt super mooi uit. Veel plezier nog en geniet ervan!
    Groetjes Linda