Weer een stukje verder naar rechts op de wereldbol - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Lianne Ven - WaarBenJij.nu Weer een stukje verder naar rechts op de wereldbol - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Lianne Ven - WaarBenJij.nu

Weer een stukje verder naar rechts op de wereldbol

Door: Lianne

Blijf op de hoogte en volg Lianne

09 Mei 2009 | Laos, Luang Prabang

Sabaidee!!!

Weer een stukje verder naar rechts op de wereldbol...en mijn rampenteam in de aanslag

Reizen:
Ondertussen heb ik er al weer verschillende reisdagen opzitten. En dan letterlijk REIS dagen omdat ik vooral in het vliegveld/vliegtuig (9 uur), de trein (14 uur), in de bus (7 uur) en op de boot (.. uur) heb gezeten. Ik ben op 1 mei naar Bangkok gevlogen (de hoofdstad van Thailand) en daar heb ik meteen voor de volgende dag een treinticket geregeld naar Chiang Mai (een plaatsje in het noorden van Thailand) om vanaf daar de bus te nemen naar Chiang Kong (de grensplaats met Laos) waar ik de boot moest nemen naar Laos zelf. Wat een gedoe zeg. Ik hoor jullie al denken: hoe doet ze dat toch met dr rug. Het antwoord is NIET dus, het was een ware marteling wat het voor iemand zonder pijnklachten al zou zijn geweest. Maar met wat doorzettingsvermogen, rust en pijnstillers ben ik dan toch maar in dit mooie land.

Wat ik heb gedaan:
Op de dag dat ik Laos binnenkwam stond het super hard te regenen. Maar de afgelopen week heb ik, behalve mijn eigen zweetdruppels, geen druppel meer gezien. Het is ondertussen 40 graden en op het midden van de dag dan ook te warm om iets te ondernemen. Toch heb ik de afgelopen dagen veel mooie dingen gezien zoals prachtige watervallen, leuke dorpjes, mooie oever langs de Mekong (rivier door Laos), mooie mensen en groene landschappen. Gezellige marktjes waar ze onder andere kuikens op een stokje verkopen, echt bizar om te zien. Maar ook minder mooie dingen zoals een grot die ik erg vond tegenvallen. Ach, dat hoort er ook bij.

Pin(pas)probleem
Door een waarschuwing van Marieke was ik op de hoogte van het pinprobleem in Laos. En dus had ik me er goed op voorbereid door in Bangkok meer Bath te pinnen zodat ik dat kon wisselen in Laos. Voor mij geen geldproblemen dacht ik zo. Nou niet dus. Nu ben ik mijn pinpas kwijt en dus heb ik meteen mijn rampenteam thuis aan het werk gezet...pap naar de bank en mam achter de telefoon en internet. Aangezien ik en mijn team goed kunnen samenwerken en ik de volste vertrouwen heb in de bekwaamheden van deze welgeoefende personen hebben we ondertussen wat belangrijke stappen kunnen nemen en is nu zeker: ik kom NIET eerder naar huis. Jippie, goed gedaan team!!! (vragen over mn creditcard zijn pijnlijk aangezien ik die al had geblokkeerd nadat ik mijn paspoort uit het zicht was verloren)

Toekomst:
Ik vertrek morgen richting Phonsavan (klein stukje verder naar het oosten van Laos). Ik zal nu wat langer in het noorden van Laos moeten verblijven omdat de post nou eenmaal niet sneller mijn nieuwe bankpas zal brengen. Maar dat geeft niet want zoals jullie aan de foto's kunnen zien is het hier prachtig en is het dus geen straf om te 'moeten' blijven.

Dikke kus Lianne
Fijn weekend allemaal!!!

• 09 Mei 2009 - 11:03

Het Rampenteam:

Hallo Meid,

Prachtig weer die foto`s. Ga weer lekker genieten het is weer allemaal opgelost.

Wij zitten weer klaar voor het volgende probleem.

kus het rampentaem

• 09 Mei 2009 - 13:05

Aapje:

heey toet,

't is echt prachtig daar.
    geniet er lekker van.
    LUV U!!!!!

• 09 Mei 2009 - 17:11

Huffel:

Mooie foto 's Wat een helder water ja probleemen zijn er om op te lossen veel plezier daar

• 09 Mei 2009 - 17:33

Maico:

Hey nog meer kaaskoppen?? :P
    Ziet er allemaal bere gezellig uit maar dat bbq-en doe we hier volgens mij wel wat beter hahaha.

Enjoy!

• 10 Mei 2009 - 02:52

Peter:

Er moest natuurlijk wel weer een keer iets gebeuren he :)
    Schitterende foto´s!
    Gr x Peter

• 10 Mei 2009 - 06:30

Marietje:

he lianne
    wat is het daar mooi.geniet er van.
    het is maar goed dat je kont vast zit.anders was je die ook nog een keer kwijt.grapje.
    marietje-harrie

• 10 Mei 2009 - 08:36

Laura:

Ik lees dat je rampenteam is geslaagd! Gelukkig is het probleem opgelost, ben benieuwd hoe lang het duurt voordat je je pinpas weer hebt.
    Wat een super mooie foto's, ik snap dat het geen straf is om nog even te blijven.
    Veel succes en geluk nog daar! Kus Laura

• 10 Mei 2009 - 09:58

Linda:

Lianne, Leuke foto's en wat een avontuur zeg die hele reis..
    Veel plezier daar!
    Groetjes Linda

• 10 Mei 2009 - 17:29

Loek:

Zit die vent op de foto nou gewoon uit zijn raam te kakken? Das wel heel relaxed, gewoon raam open en..........

Mooie foto's verder. Die kippetjes zien er nog lekker uit ook!

Veel plezier!!

• 11 Mei 2009 - 10:15

Marieke:

He meid, inderdaad een schitterend mooi land! Erg mooie foto's!

En geen zorgen, je kan je Kips gewoon inruilen voor Riel als je in Cambodja bent. Want daar zijn ook niet zoveel pinautomaten te vinden! Vooral niet in het eerste stuk vanaf Zuid-Laos tot aan Phnom Penh...

Succes en geniet ervan! x

• 11 Mei 2009 - 13:05

Floor:

super vette shit!!
    kusss

• 11 Mei 2009 - 18:45

Piet.v.Orsouw:

Hallo Mupke,
    Het is weer leuk om je te zien in zo'n prachtig land.
    Je hebt het weer voormekaar gekregen om het rampenteam te mobiliseren, maar die hebben al voor hetere vuren gestaan.Het is maar goed dat de rest goed vast zit anders raakte je dat ook nog kwijt (geintje).
    De foto's zijn weer heel erg mooi om te zien, vooral die kleine kippetjes, lijkt mij wel iets voor op de Bergse B.B.Q.We zijn alweer benieuwd naar de volgende capriolen die uit gaat halen, maar we laten ons maar verrassen.
    Dikke kus en knuffels van Sjannie & Piet

• 12 Mei 2009 - 13:47

Tante Mieke:

Je foto's en verhalen zijn werkelijk heel mooi. Ik geloof wel dat je straks nog heel lang op deze vakantie kunt teren. Je hebt nu al zoveel mooie plekjes gezien.

Joop, Mieke, Bobby en Vincent!

NB: Ons pap zei altijd tegen mij" als oe kont niet vast zat dan waar de die ok nog kwijt!"
    Dus je bent niet de enige met dit probleempje!

• 12 Mei 2009 - 15:15

Angelica:

Sjee ik zie heel wat foto's die ik zelf ook gemaakt heb! Leuk leuk.
    Nog veel plezier xx

• 16 Mei 2009 - 12:06

Marcha:

Hey vrouwke,

Ik moet het ff zeggen, dacht dat ik altijd al zo'n muts was. Maar het blijkt wel weer dat ik niet de enigste ben in de familie,haha!!! Dus als je terug bent wil ik daar nooit niks meer over horen begrepen:-). Maar zo te zien vermaak je je eigen daar prima. En die rugklachten vergeet je meteen als je je al dat moois daar ziet toch. Geniet er nog volop van meid en ik wil het rampenteam alvast weer veel sterkte wensen, want dan denk ik dat er nog wel meer problemen gaan komen.

Dikke kus van Marcha