Letterlijk: drukke dagen :) maar nu wat rust! - Reisverslag uit Jaisalmer, India van Lianne Ven - WaarBenJij.nu Letterlijk: drukke dagen :) maar nu wat rust! - Reisverslag uit Jaisalmer, India van Lianne Ven - WaarBenJij.nu

Letterlijk: drukke dagen :) maar nu wat rust!

Door: Lianne

Blijf op de hoogte en volg Lianne

03 Maart 2009 | India, Jaisalmer

Hallo Allemaal,
Dank je wel Nic, alle andere in het vliegtuig moeten hebben gedacht dat het een straf voor me was om te gaan. Wat een ontzettend mooi boekje en allemaal lieve woorden van iedereen.

Ook dank jullie allemaal voor de leuke cadeautjes, boekjes, smsjes, mailtjes, foto's en kaartjes. Ik beloof dat ik er van zal genieten. Alle beschermengelen heb ik bij en om dus dat komt helemaal goed.

Ik heb me voorgenomen geen super lang verhaal te schrijven maar een samenvatting erboven te zetten en met kopjes te werken. Dat ga ik dus doen/proberen.

- vlucht
- New Dehli (hoofdstad van India)
- lange treinreis van 22 uur
- nu in Jaisalmer (een plaatjes midden in de tharwoestijn)

ALgemeen:
Mensen hier staren me zonder schaamte aan. Soms in groepen tegelijk en zijn wij een grotere atractie voor hen als dieren voor ons in een dierentuin. Gelukkig was ik hier na de 1ste dag al aan gewend.
Het is 35 graden en er is een tijdverschil van 4 uur en 30 minuten later.
Je ziet weinig vrouwen en de mannen lopen hier ongestoord hand in hand (blijk van vriendschap maar erg opvallend voor westerlingen)

VLucht:
Pff, ik ben nog nooit ziek geworden maar nu natuurlijk wel. Leuk begin van mn reis: niet dus. Goed, na wat uitrusten op het vliegveld en wat slaap in het hotel knapte ik snel weer op. Alles is op tijd gegaan en verder geen problemen.

New Dehli:
Tja, omdat ik in Bangkok ben geweest dacht ik te weten wat drukte betekend maar helaas is Dehli nog veel drukker en viezer. (kun je het voorstellen Nic?) Het is een stad met 13 miljoen inwoners en ik heb het idee ze allemaal te hebben gezien. We sliepen in een simpel hotelletje voor 4 euro per nacht met ontbijt en airco. :D
In de stad hebben we verschillende monumenten gezien, lekker gegeten, prachtige moskee bezocht, door marktjes gelopen en meerdere malen met levensgevaar de straat moeten oversteken.
Ik ga jullie niet vervelen met de originele namen.

Trein:
Het regelen van de trein was al een beleving op zich. We waren door HET boek al gewaarschuwd voor mensen die beweren dat het reserveringsbureau dicht is of de ingang alleen voor indiers is, hier trapten we dus niet in. Na ongeveer 25 mensen te hebben afgewimpeld bereikten we het kamertje om een kaartje te reserveren. Na 30 minuten liepen we daaruit met een ticket. So far So good!! Dus tassen gepakt en beladen als een ezel naar het treinstation gegaan (sjee wat is dat zwaar met 35 graden zeg).
Nu kwam de grootste uitdaging, na het juiste perron gevonden te hebben moesten we de juiste wagon (coach) vinden. Als de trein arriveerd willen er super veel mensen tegelijk in, ze lopen over de rails om naar de trein te komen en in de zitwagons zitten ze allemaal op elkaar. Wij hadden een luxere wagon gekozen en na veel rennen en duwen de juiste. (zoiets als de nachttrein in Thailand maar dan viezer, Nic) De rit duurde 22 uur.

Jaisalmer:
Ik ben nu in het westen van India en dit gebied heet: Rajasthan. We zitten voor nog ongeveer 2 weken in dit gebied denk ik. Op dit moment ben in in een plaats midden in de Tharwoestijn. Bij aankomst zagen we een reusachtig zandkasteel opdoemen. Dit is een Ford met een vestigingsmuur. We slapen in een oud paleis in deze Ford. Het is werkelijk adembenemend. (ik voel me net als Jasmin (van Alladin))

Voor morgen hebben we een jeeptocht geboekt om de omgeving te verkennen, we gaan ook nog de paleizen, het stadje en de tempels bezoeken. Maar dat voor later.

Met Peter gaat ook alles goed, we kunnen het goed vinden samen en gelukkig snurkt hij niet. (helaas wel een andere man in de trein welke ons de gehele nacht heeft wakker gehouden)

Dikke kus en tot mails enz.
Lianne

• 03 Maart 2009 - 14:22

Lianne Van De Ven:

Voor meer avonturen en foto's van Peter en Lianne kijk op: peterbevers.waarbenjij.nu

• 03 Maart 2009 - 15:18

Hent:

Wat een ervaring al na een paar dagen!

Hou ons goed op de hoogte, want van zulke verhalen wil ik er veel lezen!

Blijf genieten van het mooie Azië!

Gr hent

• 03 Maart 2009 - 15:28

Wendy:

Leuk om je eerste zinnen en foto's, gemaakt in het verre oosten, te lezen en te zien! Veel plezier!! Geniet ervan!
    x

• 03 Maart 2009 - 16:04

Nic:

ha zus
    is het verhaal tog nog lang geworden,maar wel erg mooi!dat het zo druk kan zijn op een plek is onvoorstelbaar.als je nog een gaatje hebt willen we nog meer van zo'n verhalen..
    groetjes van ons allemaal
    xx

• 03 Maart 2009 - 17:07

Laura:

Wow! Voor mij onvoorstelbaar maar wel gaaf zeg!
    Mooi verhaal, laat maar meer van je horen, ben benieuwd! Ook foto's want dan kan ik het me al iets meer voorstellen haha ;-)

Liefs

• 03 Maart 2009 - 20:36

Ilse En Patrick:

Leuk om te lezen dat je je draai nu al helemaal gevonden hebt... zelfs in India!

Gr Ilse en Patrick

• 04 Maart 2009 - 00:07

Diny & Karel:

Mooi dat het allemaal toch vrij voorspoedig is gegaan tot nu toe.
    Nu maar hopen dat het zo blijft lopen.Het zal je toch in elk geval een hele levenservaring rijker maken.
    Heel veel plezier toegewenst door ons vanuit het Maartse Berghem, en een behouden trip. Geniet ervan :).

gr. Diny & Karel

• 04 Maart 2009 - 13:20

Arjo Hammink:

dag Lianne,
    dat ziet er allemaal stoer uit. Hou houd je rug het? Wel erg veel mensen overal. Hopelijk kom je ook nog natuur tegen. Ik hoop op mooie plantenverhalen van je.
    Goede reis
    Arjo

• 04 Maart 2009 - 14:17

Angelica:

Heey,

Wat leuk om de verhalen van een medereizigster te lezen. Ik ben al een lijstje gestart met alle voordelen van alleen reizen. Maar het grootste voordeel van samen reizen is toch wel dat je zelf ook op de foto kan! Veel plezier nog... en vergeet niet te genieten!! XXX

• 04 Maart 2009 - 16:15

Hannie En Cor:

Ha Jasmin leuke foto:s geniet er lekker van en denk aan je rug.Knuffel

• 05 Maart 2009 - 08:54

Rick & Ingrid:

Hej wereldreiziger!

Idd een beetje jammer van het begin van de reis, maar je ziet er op de fotos alweer vrolijk uit!! Leuk om te lezen dat het nu goed gaat daar en dat je al leuke dingen hebt gezien; zullen er vast nog vele volgen:D
    Goed je site bijhouden he, want we houden je in de gaten:D

Veel plezier daar en uitkijken he ;)

XX

• 05 Maart 2009 - 09:34

Tante Mien:

hallo schatje ik zit hier aan jou te denken
    ik hoop dat je ervan geniet let goed op jezelf
    ik denk dat heel veel dingen ziet dat je in je verdere leven nooit meer zal zien
    wij denken aan je
    xxxx oom rien en tante mien

• 05 Maart 2009 - 13:55

Frank En Iris:

Hey Lianne

Wat super om jou avonturen te lezen in Azie. Gaaf zeg. Wij zijn stiekem wel een beetje jaloers...Maar ja je hebt er hard genoeg voor gewerkt.
    Geniet nog maar van al dit moois. Want voor je het weet is het voorbij.
    Groetjes van ons.
    x Frank en Iris

• 05 Maart 2009 - 19:35

Jeroentje Vd Ven:

leuk ! zit hier lekker je verhaaltje te lezen en naar de fotos te kijken. Fijn dat het zo lekker gaat, goed begin ! Ook nog naar Nepal en Laos en China las ik net. geluksbal ! In Nepal is het gelukkig niet zo heet in april, vooral als je de himalaya in zou gaan. veel plezier in rajahstan !

• 06 Maart 2009 - 19:22

Buuv:

hey hallo daar
    wat een drukte en wat een mooi weer hebben jullie daar,of meschien toch te warm? leuk om te lezen waar je bent en hoe het met je gaat, en vergeet vooral niet om mooie foto`s op de site te zetten zodat we hier met je mee kunnen genieten(jaloers zijn hm)
    gr van jan en mieke

• 07 Maart 2009 - 09:17

Marieke:

He meid!

Wat een verademing he, om vanuit Delhi in Jaisalmer te komen...!

Ga je nog op de kameel?
    Moet je doen hoor!

Leuk om je verhaal te lezen, klinkt erg bekend allemaal! En pas op voor een Delhi-belly he!

Take care! X

• 07 Maart 2009 - 18:05

Piet:

Hallo Mupke,
    Ik heb deze week eens goed de foto's zitten bekijken en ben nou al jaloers op die mooie reis die jij aan het maken bent.Blijf er van genieten en volgende week ga ik bij jullie pap wel even koffie drinken en even bijpraten.
    Groetjes en kusjes vann Sjannie en mij

• 08 Maart 2009 - 11:33

Dave Bens:

Heey lieve schat, ik wil je alleen maar even laten weten dat ik van je hou. Geniet er lekker van en de goetjes aan Peter.
    Dikke kus van de jouwe.